Accelon Combi

Nőgyógyászati / Cytológiai termékek » Mintavevők » Accelon Combi

Új fejlesztés a sejtgyűjtők területén

• Az Accellon® Combi méhnyaki bio-mintavevő kifejlesztésével a cél az volt, hogy lehetővé váljon a külső és belső méhnyaki sejtekből egyidejűleg mintát venni.
• Az Accellon® Combi egy olyan egyedülálló szárnyszerű szerkezettel rendelkezik, mely igazodik a méhnyak anatómiájához. Enyhe nyomásra ezek a szárnyak, jól illeszkednek a méhnyak egyéni formájához. Autómatikusan úgy illeszkedik, hogy a finom rostanyagok egyszerre mind a külső, mind a belső méhnyaki felülethez kapcsolódnak.
• Az ideális méhnyaki kenet pikkelyes, belső méhnyaki mirigyet és/vagy metaplasztikus sejteket tartalmaz. Az Accellon® Combi lehetővé teszi a jó minőségű kenetvételt egyetlen eszközt használatával, egyetlen mozdulattal, egy lemezre. Különlegesen puha szőröcskéi egyáltalán nem okoznak vérzést, még terhes nőknél sem. Azonban éppen ezen puhaság miatt rendkívül fontos, a mintavétel előtt egy vattatamponos nyáktörlés a felületről.

EGY ESZKÖZ, EGY MOZDULAT, EGY LEMEZ

 

1. Helyezzük a mintavevőt a belső méhnyaki csatornába.

2. Enyhe nyomással az eszköz a méhnyakra helyezkedik.

3. Lassan forgassuk körbe egyszer mindkét irányba. Győzödjünk meg arról, hogy A mintavevő anyag a nyálkahártya belső méhnyaki és külső méhnyaki felületeihez is egyaránt jól illeszkedik-e.

4. Húzzuk ki a mintavevőt és nyomjuk a karmantyút Az eszköz felső vége felé addig, míg a mintavevő felületek lapossá összezáródnak és alkalmassá válnak a kikenéshez.

 

5. Gurítsuk a mintavevőt a lemezen, hogy a külső és belső méhnyakról vett minták egyetlen kenetben keveredjenek össze. A görgetést enyhe nyomással végezzük, hogy az anyag rostjai az lemezzel megfelelően érintkezzenek. Gyorsan fixáljuk a lemezt és a mintavevőt dobjuk ki.

Mintavétel után az összepréselt Accellon® Combi méhnyaki bio-mintavevő rostanyagairól megfelelően védett külső és belső méhnyaki sejteket tudunk lemezre kenni. Egyszerű és hatékony – egyetlen kenet egy lemezen.
Az Accellon® Combi szárnyszerű kialakításával elkerülhető, hogy a mintavevő hegye a felsőbb méhnyaki részekbe is feljusson. Az Accellon® Combival a minimálisra csökkenthető A mintavétellel járó kellemetlen érzés és a vérzés is.

FIGYELMEZTETÉS: Soha ne használjuk az eszközt méhnyálkahártyáról történő mintavételre!
Különös körültekintést igényel várandós nők esetén. A fokozott vérbőség következtében kisebb vérzés is felléphet. A méhnyaki mintavétel csak a várandósság első harmadában végezhető el.

RENDELÉSHEZ: Csomagolása 50x1 db wipack

 
Főoldal