Endorette

Nőgyógyászati / Cytológiai termékek » Mintavevők » Endorette

A MÉHÜREGBEN
A méhrák a világon mindenütt egyre jobban terjed. A Medscand Endorette™ egy olyan gazdaságos és betegbarát módszer, melyet akkor alkalmazhatunk, ha klimax alatti vagy utáni vérzések, valamint meddőség és fertőzés esetén méh szövettani vizsgálat elvégzése válik szükségessé.

KÓR KÓRSZÖVETTANI PREPARÁTUM
A 4 optimális helyen elhelyezett nyílás és a maximális negatív nyomás együttes hatásának köszönhetően a méh nyálkahártyáról bőséges minta érhető el.

A MIKROSZKÓP ALATT
Ez a kép egy olyan mintavétel szövettani preparátumát mutatja, melyet Medscand Endorette™ eszközzel végeztek el.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS 

A dugattyú és a védőburok mintavételre alkalmas helyzetben van. Ne nyomjuk bentebb erőszakkal a dugattyút a védőburokba – ez gyengítheti a vákuum kialakulását.

A szokásos módon, a napjainkban elfogadott antiszeptikus technikát alkalmazva készítsük elő a hüvelyt és a méhnyakat a méhen belüli művelethez.

Hüvelytükröt használva nyissuk meg, és finoman vizsgáljuk meg a méh mélységét és irányát méhszonda segítségével.

Használjunk horgas csipeszt vagy szükség esetén fogót a méhnyaki görbület kiegyenesítéséhez és rögzítsük a méhnyakat.

1. Óvatosan helyezzük be a Medscand Endorette™-t a méhcsatornán keresztül a méhüregbe egészen addig, amíg a fundus érezhető. Az üreg mélysége a védőburkolaton található centiméter skáláról olvasható le.

2. Egyik kezünkkel tartsuk a Medscand Endorette™-t. A másik kezünkkel határozott, gyors mozdulattal húzzuk a dugattyút a beépített tömítéshez. (Lásd a fenti 3.számú képen a kinagyítást)

3. A maximális vákuum a dugattyú teljes visszahúzásával érhető el. A bőséges és optimális mintavételhez forgassuk meg a védőburkot és mozgassuk 2-3 x oldalirányba, valamint fel és lefelé.

4. A dugattyú még mindig visszahúzott helyzetben, húzzuk ki az eszközt a méhből.

5. Az eszköz legkülső felső részét vágjuk le. Helyezzük a mintát egy megfelelő transzportoldatot ( pl. formalin) tartalmazó üvegcsébe úgy, hogy a dugattyú a védőburok aljáig nyomjuk, legyőzve a hegy ellenállását. Öblítsük ki teljesen úgy, hogy a dugattyút néhányszor föl-le irányba pumpáljuk. Megjegyzés: Várandósoknál nem használható! 

 
Főoldal